Helsesøster

Alle som arbeider i skolehelsetjenesten har taushetsplikt. Skolehelsetjenesten er gratis og tilgjengelig for alle skolens elever. Vi oppfordrer også foresatte og lærere til å ta kontakt med oss. Vi har flere faste tilbud, og gir råd og veiledning til alle trinn.

Faste tilbud fra skolehelsetjenesten

Grunnskolen

• 1. klasse: Skolestartsamtale
  • 2. klasse: Tilbud om vaksine mot difteri/stivkrampe/kikhoste/polio
  • 3. klasse: Vekt- og høydemåling. Råd og veiledning.
  • 6. klasse: Tilbud om vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR-vaksinen).
  • 7. klasse: Tilbud om vaksiner (3 doser) mot livmorhalskreft for jenter (HPV-vaksinen)
  • 8. klasse: Vekt- og høydemåling. Råd og veiledning.
  • 10. klasse: Tilbud om vaksine mot difteri/stivkrampe/kikhoste/polio

Les mer om barnevaksinasjonsprogrammet.

Helsestøster Årvoll skole

Helsesøster Anette Kløvfjell Røyert er tilstede:

• Mandager
  • Tirsdager
  • Torsdager
  • Fredager (Like uker)

Skolelege Christian Grorud er tilstede på tirsdager kl. 08.00-13.00 i like uker.

Helsesøster kan nås via telefon: 95 27 65 86
e-post: anette.royert@bbj.oslo.kommune.no

Skolehelsetjenesten tilbyr blant annet

• Skolestart/basisundersøkelser på 1.trinn
  • Vaksiner etter barnevaksinasjonsprogrammet
  • Individuell oppfølging
  • Ved behov bistå foresatte med henvisninger til andre instanser
  • Helseopplysning/undervisning i klasser og mindre grupper
  • Veiledning og samtaler rundt ulike tema

Helsestasjon for ungdom

Bydel Bjerke har helsestasjon for ungdom (HFU) på Veitvet senter. Helsestasjonen er åpen hver tirsdag kl.15.30-18.30, men har reduserte åpningstider i skolens ferier. Du treffer helsesøster og/eller lege. Tilbudet er gratis og vi har taushetsplikt. Ingen timebestilling, så bare kom! Tlf i åpningstid: 94 28 88 06 eller 94 28 88 08.

Du finner tjenesten på Veitvet senter med inngang ned trappen ved siden av Rema 1000 i torgplanet.

Tilbudet er for ungdom 13 -24 år som bor eller har tilhørighet til Bydel Bjerke. Trenger du å bli kjørt for å komme deg dit? Prøv å ringe Bjerke Uteteam på tlf. 41 85 33 33.