Rådgiver

Årvoll skoles rådgiver er Kari Solvang Andreassen. Hun kan kontaktes på telefon 22074220 eller e-post: kari.andreassen@ude.oslo.kommune.no

Rådgivers ansvarsområder

• Veilede og hjelpe elever på 10.trinn i overgangen mellom grunnskole og videregående og gi dem opplæring i og informasjon om alle de 13 utdanningsprogrammene
  • Ansvar for opplæringen i faget Utdanninsvalg på 10.trinn som innebærer følgende områder:
      1. Arrangere info-møte om høsten med Utdanningsetatens info-korps
      2. Tilrettelegge og delta på 10.klassingenes Yrkemesse i Oslo spektrum
      3. Invitere alle elever/foresatte på 10.trinn til individuell samtale om videregående skole og veien videre.
      4. Ansvar for oppfølging av elevenes søknader til videregående(Vigo.no – MinId)
      5. Informere om "Åpen skole" i  januar og viktigheten av besøkene
      6. "Åpen dør" hos rådgiver 2 dager i februar
      7. Tilrettelegge og informere om "smakebiter" i videregående skole (9.og 10.trinn)
      8. Sammen med lærerteamet ajourføre og planlegge årsplaner i UDV
      9. Skolens ansvarlige for oppfølging av elever i overgangen til videregående skole(OTTO- digitalt program på sikker sone)
      10. Informere og følge opp elever som ønsker eksamen i morsmå
  • Delta på Utdanningsataten ajourføringsmøter om videregående skole og søknadsprosedyrer i forbindelse med ordinære søkere,søkere med fortrinnsrett, minoritetsspråklige søkere og lærlingsituasjonen i Oslo.
  • Delta på tverrfaglige møter og diskutere enkeltelevers behov for tilrettelegging i videregående skole
  • Utforme søknad(er) om behov for spesialundervisning i vgs.
  • Informere/ evt. følge elever med spesielle behov til skoler med tilrettelagte løp.Holde seg ajour med nye tilrettelagte løp i vgs.
  • Delta på overgangsmøter med videregående skoler
  • Delta på foreldremøter for 8.,9.og trinn og informere om temaene: Utdanningsvalg,fremmedspråk/språklig fordypning og elevenes mulighet til å ta eksamen i morsmål
  • Ansvar for påmelding og oppfølging av eksamen i morsmål
  • Årvoll skoles saksbehandler i oppfølgingstjenesten (OTTO)